Få maksimalt ut av boligsalget ditt med disse 10 enkle rådene

Redaksjonell annonse:

Garanti Eiendomsmegling er en landsomfattende eiendomsmeglerkjede med 13 kontorer. Vi selger alle typer eiendommer og tilbyr meglertjenester av høy kvalitet innenfor all eiendomsformidling. I tillegg har vi utviklet spesielt gunstige markedsprodukter for borettslagsboliger.


Et tiltalende førsteinntrykk
Førsteinntrykket er viktig. Sørg for at boligen fremstår som ren, ryddig, lys og luftig. Tenn noen stearinlys, ha friske blomster på bordet og entreen fri for klær og sko. Rydd og kast så mye du kan før visningen. Du skal likevel fl ytte, så benytt anledningen til å ta ryddejobben på forhånd. Gi bort eller kontakt det lokale loppemarkedet. 

Reparer småting og avslutt prosjekter
Nå er det på tide å fikse eventuelle uavsluttede prosjekter, som en manglende list, kran som drypper, løse ledninger, halvgjort malingjobb osv. Gå gjennom boligen med et kritisk blikk og rett opp feil og mangler. Dette gjelder både ute og inne. Det hender folk kikker i skap og skuffer, så ta en runde og rydd opp. Sørg for at klærne henger pent på hengerne og at skoene står på rad og rekke. 

Et malingstrøk kan lønne seg
Det er ikke sikkert potensielle kjøpere er like glad i knallfarger som deg. Det kan lønne seg å spandere noen liter lys maling, dersom du har hatt en forkjærlighet for knall gul og frisk eplegrønn. I dag vil de fl este helst ha lyse, rolige rom.

Nyvaskede vinduer og rene gardiner
Alle vinduene må være nyvaskede og gardinene rene. Er vinduskarmene litt slitt, gir du dem et strøk maling. Bytt ut eventuelle tunge og mørke gardiner med noe lyst og lett. Det er stadig salg på
gardiner, så her kan du fornye vinduene for en billig penge.

Rent og ryddig kjøkken
Kjøkkenbenkene må være rene og ryddige. Fjern alle «festlige» krukker og fat som du har til pynt. Skrubb oppvaskbenken så den skinner. Rydd og vask i skapet under oppvaskbenken. Fjern alle fi ngermerker fra skapdører og kjøleskap og sørg for at komfyren er skinnende ren. En krydderplante eller to i vinduet, pluss noen friske blomster på kjøkkenbordet setter prikken over i’en.

Et fristende og rent bad
På badet må alle fl ater vaskes grundig. Invester i nytt dusjforheng og noen nye håndklær i matchende farger. Fjern sminke, tannbørster, hårbørster, kammer osv. Kast den gamle skittentøysdunken, avfallskurven og badematten. 

Stylist eller ikke?
Mange velger å bruke boligstylist. Dette er en profesjonell person som arbeider med å se løsninger som gjør at din bolig fremstår så attraktiv som mulig. Det kan være fornuftig å investere noen ekstra kroner slik at du virkelig får frem boligens positive sider. Stylisten gir deg råd om hva du bør fjerne og hvordan du bør møblere. Mange stylister leier også ut møbler som er spesielt godt egnet for visning.

Hva med familieportrettene?
Noen har vegger fulle av familiebilder, barnetegninger osv. Ta et kritisk overblikk og fjern det som blir alt for personlig. En kjøper er på jakt etter et hjem til seg og sin familie og er ikke nødvendigvis så veldig interessert i din.

Ikke glem uteområdene
Inngangspartiet skal se hyggelig og innbydende ut. Bor du i blokk, kan ny dørmatte og en krukke med noen fl otte kvister skape hyggelig stemning. En hage må være ryddig og ordentlig, og hageredskapene på plass i boden. Har du visning om vinteren eller tidlig om våren, kan du likevel pynte opp med noen krukker med vintergrønt eller stemor, de tåler ned til minus 6 grader.

Få noen til å passe kjæledyret
Ikke regn med at mulige kjøpere er like begeistret som deg for husets kjæledegge, uansett størrelse. Hundesengen og kattedoen må vekk, og huset støvsuges grundig før visning. Kanskje du kan få noen til å passe hunden eller katten din den timen visningen varer, så slipper eventuelle allergikere å snu i døra.


Meglerne i Garanti Eiendomsmegling har god lokalkunnskap. De er kjent med hva som er unikt for de ulike boområdene hva som er viktig å fremheve i markedsføringen når du skal selge din bolig. En slik lokalkunnskap er en av de beste forutsetninger for å yte god hjelp på boligmarkedet. Det er din garanti for en vellykket bolighandel.

Vi vil gi deg best pris, gjøre samarbeidet så enkelt som mulig, vi skal være spesialister på vårt marked og være tilgjengelige for deg.

Vurderer du å selge din bolig? Ta kontakt med oss i dag for en verdivurdering – det er en uforpliktende start.
Anbefalte lenker: